Online Check-In Bilgi
Online Check-In nedir?

Online Check-in; biletlenmiş rezervasyonu olan tüm yolcularımızın havaalanına gelmeden internet üzerinden check-in yapabilmelerini sağlayan bir hizmettir. Bu hizmetle beraber yolcularımıza, uçuşlarının 24 saat öncesinden başlayarak, 90 dakika kalıncaya kadar internet üzerinden, check-in işlemlerini bizzat yapma olanağı verilmektedir.

Ayrıca yolcularımız,
- Uçuşun kabin planını görüntüleyerek diledikleri koltuğu seçebilme,
- Kendileri ile birlikte aynı rezervasyon kaydındaki diğer yolculara (bir girişte en fazla 8 yolcu olması kaydıyla), uçuşlarının son noktasına kadar "through check-in", ya da aynı gün içinde gittikleri noktadan dönüşleri var ise, dönüş uçuşları için "return check-in" yapabilme imkanına kavuşacaklardır.

Elektronik Biletli yolcularımız ise,
- Uygulamanın geçerli olduğu çıkış noktalarından başlayan uçuşları için, biniş kartlarını basabilirler.

Hangi yolcularımız Online Check-In yapabilir?

Biletlenmiş rezervasyonu olan tüm yolcularımız online hizmete açık olan yurt içi ve yurt dışı istasyonlarımızdan başlayan seferlerimize işlem yapabilmektedirler.
Online hizmete açık istasyonlarımızı öğrenmek için tıklayınız.

İtalyan Sivil Havacılık Kuralları gereği, 18 yaşından küçük yolcularla, grup yolcuların İtalya çıkışlı uçuşları için "Online Check-In" yapmaları yasaktır.

Online Check-In yolcularımıza neler kazandıracak?

Zaman

Yolcularımız, seyahat edecekleri tüm rezervasyonlu ucuşlarına evlerinin ya da ofislerinin konforunda ulaşarak check-in işlemlerini gerçekleştirecek.Böylelikle, havaalanındaki kalabalık check-in bankolarında beklemek zorunda kalmadan, Online check-in kontuarından, bu kontuarın açılamadığı istasyonlarda ise Business kontuarlarından faydalanacaklardır.Yolcularımız, biniş kartlarını Internetten basmış oldukları takdirde, bagajları yoksa doğrudan uçuş kapısına gidebilecekler, bagajları olduğu takdirde ise bagaj teslim kontuarı ya da Online check-in kontuarlarından bagajlarını teslim edebileceklerdir.

Koltuk Seçimi

Yolcularımız online check-in sayesinde, uçuşlarının seyahat edecekleri sınıfına ait koltuk planlarını görerek, müsait koltuklardan dilediklerini seçebileceklerdir.

Türk Hava Yolları, operasyonel gereklilik halinde, check-in sırasında seçmiş olduğunuz koltuk numarasını değiştirme hakkına sahiptir.

Bagaj Bilgisi:

Online check-in işlemleri sırasında yolcularımıza bagaj bilgisi sorulmayacak olup, bagajı olan yolcularımızın bagajlarını teslim etmek üzere, istasyonlarımızdaki "Bagaj Teslim" ya da "Online Check-in" bankolarına başvurmaları gerekmektedir. Kontuar kapanış saatlerimiz, dış hatlar için uçuşun tarifeli saatinden 60 dakika, iç hatlar için 45 dakika öncedir. Fazla bagajı olan yolcularımızın, yapacakları ödeme işlemlerinin süresini de göz önüne alarak havaalanında bulunmaları gerekmektedir.

Türk Hava Yolları, yapılacak bu işlemlerden dolayı doğabilecek herhangi bir gecikmeden sorumlu değildir.

Miles & Smiles Bilgisi:

Yolcularımızın Miles & Smiles mil hesabı varsa, milleri hesaplarına uçuşlarının kalkış tarihinden 2 gün sonra işlenecektir.

Online Check-in nasıl yapılacak?

"Online Check-In" sayfasına www.thy.com adresindeki "Online İşlemler" menü seçeneğinden ulaşılabilecektir. Yolcularımız, isim ve soyadı bilgilerinin yanısıra ya Elektronik bilet numaralarını, ya da sadece rezervasyon numaralarını belirterek uçuş kaydına ulaşabileceklerdir. Yolcularımız, check in işlemlerine ait bilmeleri gereken detayları "Online check-in Yardım" linkinden öğrenebileceklerdir. Online check-in işlemleri, uçuşların 24 saat öncesinden başlayarak, 90 dakika kalıncaya kadar yapılabilecektir.

Havalimanında yapılacak işlemler

Yolcularımız, biniş kartlarının alınması, bagajların teslim edilmesi ve güvenlik prosedürlerini kapsayan check-in formalitelerini havaalanında kendilerine tahsis edilmiş olan Online check-in bankosundan; bu bankonun olmadığı istasyonlarımızda ise Business kontuarlarından faydalanarak tamamlayacaklardır.(Singapur istasyonu haricinde.) Biniş kartını internetten basan yolcularımız bagajları olmadığı takdirde, güvenlik kontrolünden geçtikten sonra, bagajı olan yolcularımız ise, uçuşları check-in e kapanmadan evvel "Bagaj teslim" veya "Online check-in" kontuarlarından bagajlarını teslim ettikten sonra, biniş kapısına gidebilirler.

Özel güvenlik bilgisi isteyen istasyonlara seyahat edecek yolcularımız, havaalanında ilgili otoritelerce yapılacak güvenlik aşamasından geçmeleri gerektiğinden dolayı, terminale geliş saatlerini daha erkene almalıdırlar.

Özel Güvenlik Bilgileri

Güvenlik işlemlerini Internetten eksiksiz olarak tamamlamış olan yolcularımız, online biniş kartlarını sistemden basabilecektir.

Londra ve Birmingham çıkışlı yolcularımız havalimanı otoritelerinin talebi ile, OZEL GUVENLIK BILGILERI ni eksiksiz doldurdukları takdirde, Online check-in işlemlerini yapabilirler.

Bu bilgileri girmek için yolcularımız, pasaport veya seyahat dokumanlarını yanlarında bulundurarak "Özel Güvenlik Bilgileri" butonunu tıklamalıdırlar.Bu bilgiler girilmeden, sadece online check-in İşlemi tamamlanacaktır.

Özel Güvenlik butonu ekranında yer alan Döküman Tiplerinin Türkçe karşılıkları:

  • Passport (P) : Pasaport
  • Military ID (M) : Askeri Kimlik
  • Permanent Resident Card (I-551) (C) : Süresiz Oturum Kartı
  • Border Crossing Card (B) : Sınırsız Geçiş Kartı
  • Re-entery Permit (I-327) (T) : Geri Dönüş Vizesi
  • Refugee Travel Document (I-571) (T) : Mülteci Seyahat Belgesi
  • U.S Naturalization Certificate (N) : Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık Sertifikası
  • Parole Letter (I-512) (A): Şartlı Seyahat İzin Mektubu
  • Notice of Action (I-797) (A): I-797 Formu
  • Transportation Letter (A): Ulaştırma İzin Mektubu
  • Adit Stamp (A): Adit Damgası
  • Travel Document Beyond USA (F) : Amerika Dışındaki Seyahat Belgesi

Secure Flight ( Uçak Güvenliği) ile ilgili gizlilik uyarısıdır:

Amerikan TSA (Transportation Security Administration) Başkanlığı, kendilerine 29 U.S.C kısım 114, 2004 Terörizmle Mücadele ve Istihbarat Reformu ve 49 C.F.R 1540 ve 1560 nolu karara bağlı olarak verilen otoriteyle oluşturdukları listeyle karşılaştırmak amacıyla, siz yolculardan tam isminizi, doğum tarihinizi ve cinsiyetinizi belirtmenizi talep etmektedir. Bu noktada, varsa Redress numaranızı da verebilirsiniz. Tam isim, doğum tarihi ve cinsiyetinizi bildirmemeniz, uçuşa kabul edilmemenize neden olabilir. TSA, bu bilgileri diğer güvenlik ofisleri ve istihbarat teşkilatları veya konu ile ilgili diğer teşkilatlarla paylaşabilir. TSA gizlilik uyarısı ile ilgili daha detaylı bilgi için http://www.tsa.gov adresi ziyaret edilebilir.


Redress no nedir?
Redress numarası, isim-soyadı benzerliği yüzünden ABD ye seyahatlerinde sorun yaşayan yolcuların, bu durumu çözmek maksadıyla kullandığı bir anahtardır.

Redress no'ya ihtiyacım var mı?
Redress numarası, ABD ye seyahatlerinde sorun yaşayan yolcuların bu durumu ortadan kaldırmak maksadıyla, ilgili internet sitesinden temin ettiği minimum 7 maksimum 13 karaktere sahip harf ve rakamlardan oluşan bir numaradır.

Redress no'yu nereden alabilirim?
Redress no https://trip.dhs.gov adresinden temin edilebilir.


Güvenlik bilgilerinizi eksiksiz girerek biniş kartınızı internetten basmanız, havalimanındaki işlemlerinizin kısalmasını sağlayacaktır.

Online Check-In İptali

Yolcularımızın Online check-in işlemlerini iptal ettirmek için, ++90 212 444 0 849 numaralı hattan 4 / 2 / 1 i tuşlayarak ilgili bölüme ulaşmaları gerekmektedir. Online check-in işleminin iptal ettirilmesi halinde, önceden üretilmiş olan biniş kartı geçerliliğini yitirecektir. Bu durumda uçuşa kabulde bir problem yaşamamak üzere online check-in ve biniş kartı üretme işlemlerini yenilemek gerekmektedir.